Farkas Bálint
F
R
Farkas Bálint
  • Cross Training
  • TRX

Eredményeim:

  • Magyar felnőtt Judo válogatott kerettag ( 2007-2013)
  • Országos Bajnokság, 1. helyezett (2007, 2008, 2009 és 2010)
  • Utánpótlás Európa Bajnokság, 5. helyezett
  • Grand Prix Abu Dhabi, 5. helyezett
  • Korosztályos Európa Bajnokság, 2. és 5. helyezett
  • Világkupa, 2., 3., 5., 7. és 9. helyezett • Olimpiai kvóta , 2012

Magamról:

Farkas Bálint vagyok. 2013-ban végeztem a Testnevelési Egyetemen. 6 éves koromban kezdtem cselgáncsozni, ami a minden napi életem részévé vált 22 évig. Számos nemzetközi eredményem mellett, négyszer voltam felnőtt magyar bajnok is. 2012-ben hagytam abba az élsportot, de addig heti 10 edzésen olyan edzésmódszerekkel kellett dolgoznom, mint például a különböző futó és konditermi edzések, úszás, erő valamint állóképességi edzések, köredzések, mozgáskoordináció fejlesztő és cross training edzések. Jelenleg heti 4-6 alkalommal járok konditermi edzésekre és cross training órákra.

Cross training óráim általános köredzés formájában zajlanak, melyek segítik az erő, az állóképesség, a gyorsaság, az ízületi mozgékonyság és a mozgáskoordináció fejlődését, nem mellékesen robbanásszerűen képes formálni a testet. 4-6 állomáson dolgozunk, melyek átlagosan 8-12 percesek. Nincsenek elhúzódó, 20-40 perces körök, mellyel az edzés unalmassá és monotonná válhatna. Az állomások között 1-3 perc pihenőt tartunk, mely idő alatt lehet a folyadékveszteséget pótolni és fújni egyet. Az alkalmanként elvégzett teljes munkaidő kb. 40-60 perc.

Edzéseim nagy előnye, hogy akár a teljesen kezdők számára is elérhető; kisebb intenzitással ill. súlyokkal, saját tempójukban végezhetik a gyakorlatokat, de azok helyes kivitelezésére az ő esetükben is nagy figyelmet szentelek. Az órákon Tabata módszerekkel, valamint folyamatos, megállás nélküli körökkel, piramisokkal és különböző "challenge-ekkel" dolgozunk. Az eszköztár változatos: kettlebell, hot iron, tárcsák, olimpiai rudak, húzódzkodó állvány, step padok, dobozok, ugráló kötél, gumikötél, egykezes súlyzók, fitt ball, traktor gumi, medicin labdák, hajókötelek, vagy ami éppen kéznél van... :) Kiemelkedő szerepet kapnak a saját testsúllyal végzett, funkcionális gyakorlatok, mint például a különböző alkartámaszok, statikus tartások, kúszások, mászások, futások, lépcsőzések, felugrások és szökdelések. Nem utolsó sorban, az edzések alatt folyamatosan szóló, pörgős zenével gondoskodom arról, hogy a kitartás biztosan megmaradjon az óra végéig.

Órák a közeljövőben

Kedd
19:30
R
Farkas Bálint
Cross Training
Szerda
07:00
R
Farkas Bálint
Cross Training
Szerda
09:00
R
Farkas Bálint
Cross Training
Csütörtök
07:00
R
Farkas Bálint
Cross Training
Csütörtök
18:00
F
Farkas Bálint
Cross Training
Péntek
19:30
R
Farkas Bálint
Cross Training

Másik klubot választok