Body-Testépítés

Konditermi edzésformák:
Olyan edzéstípusok, amelyek során eszköz nélkül, szabadsúlyokkal, gépekkel ( erőgépek, kardiógépek, funkcionális állványok) és egyéb eszközökkel helyes formában, rendszeresen végzett gyakorlatokkal oly reakciókra késztethetjük a szervezetet, amelyek optimális esetben az emberi test kompenzációs, illetve túlkompenzációs folyamatai révén célzottan növelhetik a fizikai erőnlét összetevőit.

bdy testepites

Ezen összetevők:
izomerő, izom állóképesség, kardiorespiratikus állóképesség, mozgékonyság (agilitás), hajlékonyság (flexibilitás), testösszetétel. További jótékony hatásokként említhetjük még a pszichés és élettani jellemzők és teljesítmény javulását, valamint a fizikum esztétikusabbá válását. Összeségében tehát a helyes formában végzett rendszeres konditermi gyakorlatozással segíthetjük egészségi állapotunk megőrizését, javítását vagy rehabilitációját; és mindamellett javíthatunk külcsíni megjelenésünkön.

bdy testepites02bdy testepites03

Főbb lehetőségek:
– fogyás, szálkásítás (oly edzéstechnikák, amelyek célja a nagymértékű zsírégetés mellett a kisebb mértékű izomnövelés, -formálás),
– erőnövelés (többnyire progresszív- azaz a folyamatos és fokozatos fejlesztésen alapuló – edzésmódszerek, amik az általános erőnlét és/vagy speciális erőnövekedést okoznak, pl. fekvenyomás eredményének javítása)
– izmosítás (a testtömeg gyarapítása, leginkább a vázizomzat növelése által)
– erőállóképesség növelés (ezen módszerek kitartóbbá, erősebbé teszik a folytatójukat, növelik teljesítményét)
– általános erőnléti állapot és közérzetjavító tréning (remek módszerek az életmódváltáshoz)
– testépítés, fitnesz (versenyzőképzés a kategóriáknak megfelelő edzésprogramokkal)
Megjegyzés:

a siker eléréséhez nagyon fontos tényező a diéta, azaz a célnak megfelelő, speciális étrend megismerése és folytatása. Továbbiakért forduljon személyi edzőinkhez!